Smaskig hälsomat

Goda hälsosamma efterrätter

Efterrätter behöver inte vara ohälsosamma, det finns flera goda saker att äta en lördagskväll eller som efterrätt. Har du någon gång provat att göra chokladmousse med kvarg? Inte? Då är det dags, och det är gott!

Chokladmousse

Du kan exempelvis blanda kvarg utan tillsatt socker med kakao, häll i kakao efter smak. Om du vill spetsa moussen kan du antingen lägga på ett par bananskivor eller någon annan frukt som du gillar och som passar med kakao. Om du vill kan du blanda alltihop i en blender och få en bananchoklad mousse. 2-4 minuter brukar vara perfekt om du vill ha en luftig mousse. Provsmaka under tiden.

God glass

Man kan tro att dadlar smakar annorlunda, men det påminner om chokladsmak, ganska fyllig mild och get sötma till glassen. Om du vill kan du frysa bananskivorna i förväg, det blir gott. Välj en vaniljkvarg utan tillsatt socker. Vispa ihop en liten klick jordnötssmör och en matsked kakaopulver separat. Om du gillar det kan du lägga i några pyttesmå saltkorn. Ta en dadel och lägg den i hett vatten i 25-30 minuter så att den blir mjuk. Mixa den sedan med kakaon och jordnötssmöret, det blir en supersmaskig sås som du kan hälla över kvargen. Kvargen ska först frysas.