Olika sorters mat

Odla egna grönsaker

För att få tillgång till färska grönsaker kan du faktiskt odla egna. Detta kan du dessutom göra ute på balkongen om du inte har en trädgård. Allt du behöver då är krukor eller en odlingsbänk. Självklart är det endast möjligt att odla vissa grönsaker på det här sättet, som potatis, sallat eller rädisor, men det finns även andra alternativ som går alldeles utmärkt att odla i krukor.

Köpa grönsaksfröer

För att odla grönsaker hemma behöver du några saker. Du behöver självklart något att plantera grönsakerna i, jord och fröer. På nätet är det möjligt att köpa grönsaksfröer till alla möjliga grönsaker. Du kan samtidigt läsa lite om de olika fröerna för att ta reda på när, var och hur du ska plantera dessa för bästa resultat. Genom att köpa fröer kan du dessutom plantera väldigt många grönsaker samtidigt.

Om du inte har möjlighet att beställa grönsaksfröer kan du faktiskt ta fröer från grönsaker du köpt i affären. Detta är dock endast möjligt med vissa grönsaker och det sägs vara lite svårare att plantera dessa. Det kan fungera bra med till exempel paprikor och tomater. Läs dock på om hur du ska gå till väga för att de ska klara sig.

Spara pengar med egna grönsaker

Att odla eget är inte bara roligt, du kan även spara lite pengar på det sättet. Om du har tomater, potatis, sallat och så vidare behöver du aldrig köpa det när det är dags att handla mat. Det kan leda till att du sparar en hel del pengar. Speciellt om du lyckas odla grönsaker som egentligen inte är i säsong. De brukar många gånger vara lite dyrare att köpa.