Olika sorters mat

Rätt djurhållning för bra mat

Att äta kött är inte dåligt men om djuren inte mått bra under sitt liv och om köttet är fullproppat med antibiotika och andra farliga ämnen, så känns det inte så kul att äta det. Att ha rätt djurhållning på sin gård är ett krav enligt Jordbruksverket. Mår djuren bra blir också köttet bättre. Det här tar man väldigt allvarligt på hos familjeföretag som Snellman, till exempel. Hos Snellman ser man med stor vikt både på rätt djurhållning och rätt hantverk när man tillverkar produkterna.

Så ska djuren leva

Som bonde med nötkreatur har du ett stort ansvar. Du ska sköta stallmiljön ypperligt, låta djuren få bra mat och se till så att de mår bra. Slakten ska ske på ett sjysst sätt utan minsta tecken på plåga. Varje gång du bygger nya stallbyggnader måste du ansöka om tillstånd. Dina kor ska få den veterinärvård de behöver så att du skyddar dem mot både skador och olyckor.

Allt detta kräver en god ekonomi och mycket planering men görs det rätt kan du precis som familjen Snellman utveckla ett välkänt och högkvalitativt varumärke som andra företag vill samarbeta med. Det kan ge dig stora intäkter i framtiden.

Olika sorters mat