Olika sorters mat

Satsa på hälsosam mat

Att äta bra mat som är baserad på råvaror som ger kroppen den näring den behöver är ett bra val. Hela kroppen gynnas av bra och näringsrik mat. Att välja bort socker och processad mat mår hela du bra av. En annan del av kroppen som gynnas av mindre socker är tänderna och munnen. Tänderna är ständigt utsatta för påfrestningar genom det du äter. Munhälsan är faktiskt väldigt viktig för din hälsa i stort. För att undvika problem med tänderna och munhälsan är det bra att kontrollera tänderna regelbundet hos tandläkaren. Kontakta Södertandläkarna om du vill ha professionell hjälp. Södertandläkarna erbjuder förebyggande behandlingar som gör att du minskar risken att få problem med tänderna.

Mat och hälsa är tätt sammankopplade

Dålig munhälsa har kunnat kopplats till olika folksjukdomar så att ta hand om dina tänder är viktigt. Det är för hela kroppens skull som du ska tänka på vad du äter. När du gör bra val tar du hand om kroppen på ett bra sätt. När du ger kroppen det som den behöver kommer du att belönas med bra energi och ork. Du kan även öka chanserna att sova bra om natten och bli på bättre humör. Mat har en enorm betydelse för alla människors mående.

Ta ett steg i taget

Att veta om att du bör äta mer hälsosam mat och verkligen göra det är ett stort steg som inte är helt enkelt att ta. Men genom att göra små förändringar och göra aktiva val kan du förändra din kost. När du börjar äta bättre mat kommer du automatiskt att bli mindre sugen på socker och snabba kolhydrater. Fokusera på vad du ska tillföra till din kost istället för det som du bör ta bort. Låt den bra maten ta större plats. Försök att äta flera olika frukter, bär och grönsaker varje vecka i olika färger för att få i dig flera olika näringsämnen, vitaminer och mineralet. Försök heller inte att förändra kosten från ena dagen till den andra, det brukar sällan vara en hållbar förändring. Försök att tänka långsiktigt när det kommer till kosten. Det tar ett tag innan du känner och märker någon skillnad.