Kockyrket och framtiden

Bransch-trender

Precis som på alla andra områden blir restaurangvärlden mer kreativ, mer teknisk och mer spännande. Det dyker upp nya recept överallt. Raw food är här för att stanna och hållbarhet på agendan är viktig, men framtiden kommer också att handla om miljön runt maten.

Nytänkande

Restaurangvärlden sadlar om för att klara en pandemi, ifall det skulle inträffa igen, och virus i samhället kommer troligen inte att försvinna helt. Det gäller att vara snabbfotad och multi-tänkande. Krogarna blir både restauranger och matbutiker för avhämtning eller annan typ av smakbitar att ta med hem. Det kan också kombineras med bageri eller kanske en bar där man har vin, drycker och ett internetcafé där man kan koppla upp sig mot olika saker.

Nakna restauranger

”Naked restaurants” är definitivt på uppgång, detta kan bli en underhållande del på krogen. Konceptet innebär att gäster har full insyn i restaurangverksamheten och till och med kan se hur maten tillagas. Det kan till och med streamas över internet. Appbeställningen har blivit allt vanligare för att minska trängsel mellan människor. En trevligt inslag är också gästkockar som kommer till restaurangen och lagar någon specialitet som man kan studera hur det går till från en position bakom en glasruta.

Teknik och kreativitet runt matlagning ökar också.