Olika sorters mat

Hitta den bästa matkassen för dig och din familj

Ibland räcker tiden inte riktigt till. Även om du gärna vill äta goda och välkomponerade måltider slutar det ändå med fiskpinnar och pulvermos ibland, men det finns en lösning på det problemet. När man inte orkar handla, tänka ut och komponera maten själv är en färdig matkasse en bra hjälp. Sådana finns i mängder av varianter så att du kan hitta en som passar dig och din familjs smak. Här berättar vi hur.

Välj rätt typ av matkasse

Innan du beställer en matkasse är det bra om du sätter dig ned och funderar en stund. Vad gillar du och din familj att äta? Finns det något ni vill äta mer av och något som ni inte gillar? Det kan också vara bra att tänka på om du är en sådan som gillar att improvisera lite eller om du tycker om att följa recept. Vad du kommer fram till kan sedan hjälpa dig att avgöra vilken typ av matkasse du ska välja.

Många företag satsar till exempel på mer grön och vegetarisk mat. Kanske kan det vara något som passar dig? Många upplever att de har svårt att få i sig tillräckligt med grönt i vardagskosten och då kan en matkasse vara ett bra sätt att få in nya vanor på.

Det finns också matkassar som tar hänsyn till olika typer av kost och allergier. Du kan till exempel hitta både gluten- och laktosfria kassar.

Många typer av kassar görs också på det sättet att de minimerar matsvinnet. Säg att det till exempel ska vara just 1 dl gräddfil i ett recept. Då får du endast en deciliter av det och inte en hel burk som riskerar att bli stående i kylskåpet.

Kan man spara pengar på en matkasse?

Många som funderar över att beställa en matkasse ställer sig tveksamma till priset. Då kan det vara bra att fundera ett varv till. Visst kan man handla mat billigare själv, men då behöver du planera dina inköp och göra genomtänkta val. Ofta blir det tyvärr istället så att man panikhandlar något i farten på väg hem från jobbet. Sådana inköp blir oftast dyra och är inte heller speciellt nyttiga.

När du har en matkasse sparar du tid och gör inte dåliga impulsinköp. Det är också ett plus att det ofta blir mat över till matlådan när du har en matkasse. På så sätt behöver du inte betala dyra pengar för en utelunch.

Det är med andra ord så att du faktiskt kan tjäna pengar på att ha en matkasse. Du får dessutom uppleva nya smaker och lär dig nya matkombinationer som du kanske inte själv tänkt på tidigare. På så sätt kan en matkasse faktiskt göra dig till en bättre matlagare.

Kom också ihåg att många företag erbjuder rabatter på de första kassarna. Det gör tröskeln ännu lägre att våga prova och se om det är något man gillar. Dra dig alltså inte för att testa en matkasse på grund av priset. Det kan faktiskt bli så att du tjänar på att beställa en.